fredag, juni 25, 2010

torsdag, juni 24, 2010

Bonassola

Hotell vid järnvägen visade sig vara precis så... men barnen sover ändå o Malin o Magnus fick en anledning att dricka lite mer vin, så sov vi oxå. Otrolig natur! stenig strand med roliga vågor, jättekul!
Published with Blogger-droid v1.3.6

Nurburgring

sitter på hotellets balkong och tittar på banan, det testas friskt, lexus f eller r eller vad deras värsting heter, ngt maskerad nya MB R modellen, lite olika vw och en maskerad Porsche cab som mest kör på sladd :-) 17.45 öppnar de för turister...

Published with Blogger-droid v1.3.6

lördag, juni 19, 2010

Hämtpizza

Ikväll blev det hämtpizza, skillnaden är att det inte bara fanns cola att köpa med hem utan även en god Chianti :) på pizzerian. Barnen var lite trötta på att äta på restaurang, stackare...
Kommer inte att vilja äta pizza hemma på länge inte för att vi äter det här mest hela tiden utan för att det är så otroligt mycket godare.

Gröna ärtor och havskräftor låter ju oxå gott men shorts och t-tröja o 22 grader i Toscana är skönare än frack o 16 grader i Stockholm...

Bröllop

Nu ska vi titta på bröllop...

Asciano

Nu är vi i Toscana, närmare bestämt Asciano lite söder om Siena. Vägen mellan Siena och Asciano lär vara den mest fotograferade i Europa, det är lätt att förstå varför! Första kvällen körde vi till Montalcino som är en borg från för längesedan :) Mest kända för sitt Brunello vin, vi fick gott vin och god mat, Malin åt hare med potatis puré, Magnus åt pasta med vildsvins-köttfärssås och barnen har hittat sin nya favorit pizza med mozarella.


Fredagen spenderade vi vid poolen med kanon väder!



I går kväll åt vi där vi bor, en klassisk italiensk meny med familjens eget vin.
Anti pasti
Korv, skinka, bruchetta en med kyclinglever och en med tomatröra, nätmelon och tunt skivad zuccini tillsammans med parmesan och familjens olivolja...
Primi
Tagligatelle (dock dubbel bredd) med Ragu dvs köttfärssås,
Nu var vi mer än mätta.
Secondi
Kotlett med paprikaröra
Desert
Tårta med aprikos, Vino Santo
Magnus brukar inte ha problem att äta mycket med detta var ju helt galet...

onsdag, juni 16, 2010

Biltågets påfart... säkert flera cm tillgodo... både uppåt och på sidorna.

I väntan på Magnus o bilen

Gissa staden?

Modiga duvor eller kanske barn i Verona

Detta är Italien, iallafall för Magnus.

Det är gott med vin, dessa druvor ska skördas i September och
bör kunna bli ett bra vin 2013... ses då!

Semester 2010 - Italien

Nu är det dax att skriva lite om vår semester till Italien.
Vi lämnade Vintrie i söndags vid 9 för att köra till Hamburg och DB Autozug. Två broar och lite Autobahn och vi var framme (210km/h enl gps'en... tror nog att 220 ska vara möjligt :)

Tågresan var ok men inte mer, mest för att vi hade en senil gubbe i kupén brevid som skrek mest hela natten...
När Magnus bankade i väggen så tystnade han dock en liten stund, Malin tror iofs att alla andra på tåget vaknade.
När vi kom fram till Verona blev det en värmechock för våra ovana svenska kroppar 28grader känns väldigt varmt när man inte är van.
Tisdagen spenderade vi med att strosa runt i Venedig (i duggregnet) paraplyförsäljarna har nog aldrig sätt en utevan familj i regnkläder innan eftersom de gärna ville sälja till oss trots full utrustning. Märkligaste med venedig var nog parkeringshuset... vid infarten till huset som rymmer över 2000 bilar fick vi via högtalare reda på att vi ska köra till plan tre, väl där säger vakten till oss att backa in på just den platsen och lämna nycklarna i bilen?!?
Efter att vi frågat 2 ggr till fick vi klart för oss att vi verkligen skulle lämna bilen olåst och med nycklarna i... de dubbel och trippel parkerar bilarna så det såklart därför men det kändes inte bra... men det gick bra...

När vi kom tillbaka till vär lägenhet som är helt otroligt bra, ville barnen titta på Wild kids och det är ju bara att starta svtplay så var det fixat, Malin och Magnus tog chansen att gå ner till vingården som ligger 50m från hotellet. samtidigt som vi kom ner kom det en buss med tyska turister och vi blev tillfrågade om vi ville följa med på rundtur, såklart vi ville. Ngn minut senare frågade ägaren av vingården om och vi ville stanna och äta och prova vin, vi hämtade barnen och fick middag och 4 sorters vin för €10 per pers. 12 flaskor vin blev det oxå :)

Idag onsdag har vi varit i Verona och tittat på Arenan, även detta i regn men nu tog vi paraply istället, blir för varmt med regnkläder. Skulle varit kul att se en förestställning där men det får bli en annan gång.

Summering av de första dagarna
God mat och gott vin, regn men ändå varmt och skönt, vi har det bra. lite bilder kommer inom kort.